17 Aralık 2011 Cumartesi

1914 1.Dünya Savaşından Futbola Dair

  İki hafta önce Belçika'nın Ypres kasabası yakınlarında Avrupanın üst düzey dört kulübünün genç oyuncuları, 1914 yılında başlayan 1.Dünya Savaşının Noelinde oynanan futbol maçını onure ettiler.

  Bu Noel Ateşkes Turnuvası (Christmas Truce Tournament) premier lig yetkilileri tarafından düzenlendi.Turnuvaya İngiltere'den Manchester United, Almanya'da Borussia Dortmund, Belçika'dan Racing Genk ve Fransa'dan Lens ekiplerinin U-12 takımları katıldılar.

  Turnuvanın final maçında M.United, B.Dortmund'u 3-0 yenmiş.Sonucu ve kazananı turnuvanın anlattıkları açısından pek de önemli değil.Bu turnuva için M.United ve Celtic'in efsane forveti ve şimdiki M.United altyapı yöneticisi Brian McClair demiş ki : ''bence bu turnuva futbolun, taraflar ve insanlar arasında iyi bağlar inşa ettiğini göstermesini anlamamız açısından açısından çok önemlidir''. McClair ile aynı fikirdeyim ne kadar rekabet,yarışma,kazanma güdüsü olsa da bu oyun ortak bir çatı yaratıyor ve cazibesi ile insanları etkisi altına alıp düşmanlıkları unutturabiliyor.Tabi futbolu sadece futbol olarak algılayıp bunun bir eğlence olduğunu kavrayabilenler için futbol böyledir, holiganlar, fanatikler için böyle demek  pek de mümkün değil..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder