9 Ocak 2012 Pazartesi

FENERBAHÇE-GAZİANTEPSPOR: ALEX ETKİSİ

                                     

Emre'nin kart cezalısı olduğu, Dia'nın Afrika Uluslar Kupasından dolayı kadroda olmadığı bu maçta Alex'in geri dönüşü ve Gökay'ın ilk 11de oluşu Fenerbahçe'nin kadro olarak geçen haftadan farkıydı. Maça dair kısaca konuşmak gerekirse, ilk 10dakikada Gaziantepspor birkaç kez ciddi olarak Fenerbahçe kalesini yokladı ve golün geleceğini gösterdi ki keza 12.dk da Bekir ile golü buldu da Gaziantep. İlk yarı boyunca takım savunması adına çok kötüydü Fenerbahçe. Bunda Emre'nin eksikliğinin büyük etkisi olduğu gibi ilk yarıda Mehmet Topuz, Alex, Semih'in formsuzluğu çok etkiliydi. Hücumda da hızlı oyuncular Popov ve Sosa yüzünden ileri çıkamayan bir Ziegler ve Gökay'ın verdiği açıklardan dolayı Mehmet Topuz'un ortaya kaymasıyla sağ tarafta tek başına kalan Gökhan Gönül'ün hücuma çıkamaması Fenerbahçe adına gol bulma umutlarını duran toplara ve Stoch ile Baroni'nin şutlarına bırakmıştı. İlk yarının sonlarındaki Kerim Zengin'in Stoch'a yaptığı müdahale ile ikinci sarı kartı görüp oyundan atılması maçın kırılma anıydı ki Abdullah Ercan ikinci yarıya hızlı oyuncusu Sosa'yı çıkararak başlayıp, ikinci yarıda Gaziantepspor adına hücum etkinliğinin bitmesinde başrol oynadı Kerim Zengin.

Saraçoğlunun bazı ışıklandırmalarında yaşanan sorun nedeniyle 4dakikalık arayla başladı ikinci yarı.Oyuna etkisiz Semih yerine sahada ne yaptığını bir türlü anlayamadığım Bienvenu ve Gökay'ın yerine Caner girdi.Fenerbahçe baskıyı çok arttırsa da golü bir türlü bulamadı. Ancak son zamanlarda konuşulan forvet transferi falan derken unuttuğumuz birşey vardı ki Alex de son maçlarda oyuna ağırlığını koyamıyordu yani asıl gereken Alex'in transfer edilmesiydi. Ve Alex sahneye çıkıp 2dk içerisinde attığı paslarla 2golün de yaratıcısı oldu. Maçın son dakikalarında Mehmet Topuz'a attığı pasla geceyi 2asistle kapatıp, takımı adına da 3puanı  kazandırmakta başrolü oynadı.

Kadıköyde yenilmezlik serisini 32maça çıkardığı bu maçın ardından değerlendirmelere bakarsak ilk yarıda kötü takım savunması ve hücum organizasyonları gecenin en büyük eksisi. Gecenin en büyük artısı ise Stoch, Alex ve son haftalarda yaşanan puan kayıplarından sonra takımın tekrar galibiyeti hatırlayarak kazandığı güven diyebiliriz. Alex'in geçen sezon damaklarda bıraktığı tattan sonra bu sezonki durgunluğu takımın hücum gücüne de yansıyor ki Antep maçı öncesi 18maçta sadece 25gol atabilmiş bir Fenerbahçe var. Eğer Alex bu maçla beraber bu sezon biz de yarıştayız derse Fenerbahçe tekrar şampiyonluğun en büyük favorisi duruma gelecektir.


2 yorum:

  1. Alex dünyaya "sanatçı" olarak gelen ender futbolculardandır.Futbol aslında sanatın 8'inci dalıdır. Nasıl ki herkes büyük sanatçı olamazsa futbolculardan da büyük sanatçılar parmakla gösterilecek kadar az çıkar.Hele 10 numarayı giyen futbolcu en yetenekli, en becerikli, en akıllı, en zeki en çalımcı en ustadır.İşte Alex onun için büyüktür ve hep büyük kalacaktır.

    YanıtlaSil
  2. dediğiniz gibi futbol yeteneklerle güzelleşen 8. sanat dalıdır.ancak günümüz futbolundaki gelişmeyle beraber artık sahada sadece yetenekler değil, akıl da konuşuyor. Alex de hem yetenek sahibi olan hem de aklıyla oynayan bir 'sanatçı' olduğu için bugün fenerbahçeliler için bir başka, bu lig için ise tartışılmazdır.ancak yazıda da belirttiğim gibi bu sezon saha içinde biraz daha durgun ve fenerbahçe taraftarı doğal olarak her zaman ilk önce alex'ten bişeyler bekliyor ve dün gösterdiği gibi eğerki sahneye çıkarsa neler yapabileceği ortada..

    YanıtlaSil