21 Ocak 2012 Cumartesi

FENERBAHÇE-KAYSERİSPOR : 4-6-0 ?

Pazartesi akşamı Manisa'da oynanan son 15dakika için ligtv spikeri Fenerbahçe sahada forvetsiz oynuyor demişti ancak farkında olmadığı birşey vardı ki Fenerbahçe maç başından beri forvetsiz oynuyordu. E malum Bienvenu'nun topla olan her diyaloğu takım adına eksi oluyordu Manisa'da. Aykut hoca da bunu görmüş olmalı ki Spalletti'li Roma takımının öncüsü olduğu ve özellikle geçen sene Barcelona'nın uyguladığı forvetsiz 4-6-0 taktiği ile başladı. Manisa maçından farklı olarak sahada sakatlığı olan Serdar yerine 'Arena' gazisi Bilica, ve Bienvenu yerine Alex takımdaki yerini almıştı. Birçok oyuncunun sakatlığı sebebiyle kadroda olmaması Hasan Erbey ve Recep Niyaz gibi genç isimlerin 18kişilik kadroda yer almasını da sağlamıştı.


Fenerbahçe Kadıköy'de erken golü bulduğu zaman maçın rakibe dönme ihtimalinin çok az olduğunu biliyor ve maçlara hırslı,atak başlayıp maçı erkenden koparma çabasında oluyor. Keza bugün de aynı şekilde baladılar ve 11'dk.da dün Antalya'daki saçma hatadan gelen gole nazire yapılırcasına Kayserispor golü hediye etti Alex'e. Bu golden sonra Fenerbahçe ilk devrede kalesinde Caner'in kaptırdığı topla etkili gelen Furkan'ın pozisyonu dışında pozisyon vermeyip Gökhan ve Stoch'un getirdiği toplarla hücumda etkin olmaya çalıştı ve Bilica ve Baroni'nin pozisyonlarıyla maçı koparmak istediyse de başaramadı.

İkinci devrede de Fenerbahçe oyuna hükmeden taraftı ve ikinci gole kadar da pozisyonlar bulsa, üretse de gol bir türlü gelmedi. 67'de kazanılan penaltıyla gol bulununca Kayserispor'un direnci de iyice kırıldı. 77'de ise klasik Stoch gollerinden birisini daha şık haliyle izledik bu sefer. Maçın sonlarında ise bahtsız ve heyecanlı forvetimiz Bienvenu dördüncü golü atıp skoru belirledi. 4-0


Bu galibiyetle evinde 22 şubat 2010'dan beri yenilmezlik serisini sürdüren Fenerbahçe, seriyi 33maça çıkardı. Maç sonrasına bakınca artı olarak diyebilirizki takım toparlanma yoluna girmiş her ne kadar rakip Kayserispor etkisiz de olsa, pazartesi günü Manisa'da oynanan oyun, takımın arzusu, pozisyon üretmedeki becerisi, takım savunması ve takım olarak hücum edebilme konusundaki gelişmeler bugün de sahaya yansıdı ve Manisa maçının üzerine bir de Alex eklenmesi taraftar adına daha güven verici gelişmeler olarak söylenebilir. Ayrıca Stoch Fenerbahçe için ne kadar büyük bir koz olduğunu bir kere daha gösterdi, Alex'in pozisyonunda da oynayabiliyor ve artık maç boyunca enerjisini üst düzeyde tutabiliyor olması artılardan biri. Ancak özellikle Manisa'da Emre'nin isteksizliği had safhadaydı ve beş metre yanından top süren adama gölge savunması dahi yapmaması düşündürücü. Orta sahada yapılan sık top kayıpları da iyi oynayan ekiplere karşı yapıldığında ne gibi sonuçlar doğurur bilinmezi de takımın eksi hanesinde göze batıyor.

Ve son olarak Moussa Sow..Formda bir Fenerbahçe'nin kaliteli bir forvetle neler yapabileceği beni heyecanlandırmıyor değil ama İstanbul'a gelmediği sürece konuşmasak daha iyi olur sanki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder