4 Ocak 2012 Çarşamba

ORDUSPOR-FENERBAHÇE: NERDE KALDI BİZİM FORVET

Yeni yılın ilk maçına Ordu'da çıktık. 2.sırada girdiğimiz 2012ye dün Gs'in kazanmasıyla 6 puan geride başlıyorduk ve alınacak 3puan hem takıma vites arttırmak hem de rakibin ensesinde olduğumuzu göstermek adına önemliydi.Alex'in olmadığı maçta yaratıcı rol Özer'e verilmiş, forvette yine Semih'le gol bulma amacındaydı Aykut hoca. Maça başlamadan önce ileride Stoch-Dia-Semih bekliyordum ama yine Stoch ve Dia aynı anda kullanılmadı dolayısıyla birçok Fenerbahçelinin arzusu yine gerçekleşmedi. Metin Diyadin sonrası ünlü Hector Cuper'i getiren Orduspor farklı bir moral motivasyon ile maça çıkmış,iç sahadaki sezon başından beri klasikleşen sağlam savunma görüntüsünü sürdüren ve ileride yetenekli kiralık ayakları Stancu ve Culio ile gol aramayı planlayan yapısını bozmamıştı.

Daha ilk dakikalarda iki takım da mücadeleci ruhlarını sahaya koyup galibiyet için herşeyi yapacaklarını gösterdiler. Fenerbahçe pozisyon yaratmaya çalıştı ancak bu sezonun klasik sorunsalı pozisyon üretkenliği adına elde hiçbirşey yoktu ki hatta ilk şutu 28'dk.da Özer'le attık.Taraftarının yüksek bilet fiyatları nedeniyle pek ilgi göstermediği Orduspor ise Stancu'nun en iyi yaptığı işlerden olan uzaktan şutu ile öne geçmeyi başardı.İlk yarıda göze çarpan bir diğer nokta ise iki takımda da pas hatalarının fazla olmasıydı. Özellikle Özer fazla pas hatası yapınca bulduğu az pozisyonda Fenerbahçe etkili olamadı ve devreyi geride kapattı.



İkinci yarıya Stoch ve Özer kenarda başlarken yerlerine Dia ve Caner girdi.Değişikliklerin takıma tempo kazandırdığı ortadaydı ki Emre ile golü de bulup durumu eşitlemişti Fenerbahçe.70.dk ya kadar da daha net ve daha bol pozisyonlar üretti Fenerbahçe ancak bitirici vuruş bir türlü gelmedi.Caner değişikliği çok etki yaratmasa da sağ tarafta Dia süratiyle, top taşımasıyla bu takım için itici bir güç olduğunu gösterdi.Hele ki bir pozisyonda topu orta sahada alıp 3kişiyi geçip aniden ceza sahasına gelebilmesi sağ kanat için transfere gerek olmadığını gösterdi.Sadece oynayıp kendisine güvenildiğini göstermek,oynayarak form kazandırmak Dia'dan yüksek verimli almak için yeteri olacaktır.

Son değişikliği de Baroni yerine Bienvenu ile yapılması 3puan için son kozdu ancak yeterli olmadı.70.dk dan sonra oyuna tekrar ortak olan Orduspor da pozisyonlar buldu ki 87.dk da altıpas içinde Stancu'nun topu Volkan'ın üzerine vurması ilk maçında Hector Cuper'e galibiyet hediyesi verememesine neden oldu.


Bugün takım adına dikkat çekilecek nokta Emre'nin Volkan'ın ve Serdar Kesimal'ın iyi performansıydı. Özellikle Serdar Kesimal'ın müdahaleleri topla ilişkisi,pas alışverişi,boştaki oyuncuları görebilmesi ve bugün duran topta yaptığı kafa vuruşu gol olmayınca verdiği tepkisiyle Alex,Volkan,G.Gönül,Emre gibi bu takımın omurgasını oluşturan oyunculardan biri olacağını ispatladı. Alex'in yokluğunda ne kadar forvet arkası pozisyonda önce Özer sonra Mehmet Topuz denense de takımın atak organizasyonlarını Emre yönetti ama şu da varki Emre yine gereksiz bir sarı kart,gereksiz hareketler serisine de devam etti.Hakem Tolga Özkalfa için de birşey söylemek gerekirse iki takım adına da verdiği yanlış kararlar vardı.Özellikle Emre'nin sarı kart gördüğü pozisyonda Culio'ya da kart göstermesi kadar saçma birşey olamazdı.

Son olarak Semih ve Bienvenu ile bu takım sezonu bitiremez, Play-Off ta da istediğimiz sonuçları elde edemeyiz.Görüşmeleri devam eden Moussa Sow mu gelecek Borges mi gelecek bilmiyorum ama bir santrafor şart..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder